Partners

Vertrouwen is de basis van elke relatie!

Whisky Club de Kempen zit in een prachtig rijpingsproces. Vriendschap, kennisdeling en plezier, dat is waar wij voor staan.

Ons netwerk groeit. We bezoeken distilleerderijen, festivals, evenementen en proeverijen. Daar praten we met veel distillateurs, leveranciers en potentiële nieuwe leden voor onze club.

Whisky Club de Kempen is van mening dat Whisky’s en Spirits van Belgische en Nederlandse bodem een véél prominentere plaats verdienen tussen het Ierse en Schotse Whisky geweld. In België en Nederland worden immers prachtige Geesten geproduceerd. Er is nog heel veel moois te ontdekken, dáár focussen wij ons op! 

Alle distilleerderijen van de Lage Landen zijn te vinden op deze pagina. Zien we iets over het hoofd? Laat het ons weten!

We zijn er super trots op dat organisaties uit België en Nederland ons gedachtengoed ondersteunen en Whisky Club de Kempen een warm hart toe dragen.

Onderstaand een overzicht. HULDE aan alle huidige en toekomstige Partners van Whisky Club de Kempen!

Whisky van België - Fine Spirits.be

Heerle 16
2275 Lille-Poederlee België
Tel +32 (0)456 013 571

Whisky van België is in het voorjaar van 2019 opgericht door Patrick Ludwich. Als groot whisky liefhebber viel het hem op dat whisky van Belgische bodem nauwelijks aandacht kreeg in vergelijking met het Schotse en Ierse whisky geweld. Daar moest volgens Patrick dringend verandering in komen (en daar zijn wij het helemaal me eens!). Er komen in België nog steeds distilleerderijen bij en er worden fantastische producten gestookt.

Recent heeft Whisky van België haar 4-jarig bestaan gevierd. Patrick heeft in de afgelopen jaren keihard gewerkt om Belgische whisky’s en de producenten op de (wereld)kaart te zetten. Zo heeft hij inmiddels twee zeer informatieve en prachtig vorm gegeven boeken uitgebracht: “De whiskymakers van België” (2019) en “Alle Belgische whisky’s” (2021). Ook is hij op vele festivals en beurzen te vinden. Patrick kan met zijn kennis en enorme netwerk worden gezien als één van de grote mannen in de Belgische whisky wereld.

Naast zijn promotie werk runt Patrick een zeer succesvolle webshop: Fine Spirits Belgium. Ook daar ligt de focus natuurlijk op Belgische whisky’s. Neem snel eens een kijkje voor vele prachtige bottelingen, waaronder ook EIGEN speciale uitvoeringen.

Tot slot willen we vermelden dat Patrick een vooraanstaand ‘independent bottler’ is en intensief samenwerkt met Belgische distilleerderijen. Regelmatig worden hele mooie producten op de markt gebracht in het ‘40 Bottles‘ programma. Ook is hij host van het welbekende WHISKE festival. Een druk bezet man! Als je Patrick spreekt doe hem en zijn vrouw May dan de groeten van ons!

Rocktailz

Bovekerkestraat 198
8680 Bovekerke België
Tel +32 (0)473 473 651

Jorijn en Bjorn hebben een grote passie voor cocktails. Zo groot dat ze er hun beroep van hebben gemaakt. Rocktailz is een maatwerk-organisatie met eindeloze mogelijkheden om u, familie, vrienden, kennissen of collega’s een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Denk daarbij aan:

De mobiele bar die àlles van drank-catering voorziet op uw event of feest. Cocktails, mocktails, bieren, cava, wijnen, frisdranken, warme dranken, sterke dranken, alles is mogelijk.

Workshops over cocktails, mocktails of sterke dranken
(vrijgezellen, babyborrel, ladiesnight, …) en tastings van gin, rum, whisky of een mix van spirits.

Verder denkt Rocktailz graag met u mee over de cocktail / sterke dranken kaart van uw zaak en geven ze verkoopdemonstraties van hun producten bij u op locatie.

Tot slot hebben ze een zeer uitgebreid assortiment aan dranken te koop in de webwinkel, waaronder de eigen cocktails en mocktails. Neem snel eens een kijkje! Rocktailz is een echte aanrader. Als je Jorijn of Bjorn spreekt doe ze dan de groeten van ons!

Slijterij Belfort Drankenboetiek

Groote Markt 16
4524 CD Sluis Nederland
Tel +31 (0)117 46 18 01

Onafhankelijk familiebedrijf Belfort Drankenboetiek zit sinds 1973 in het vak en staat bekend om het grote assortiment gedistilleerd uit binnen- en buitenland. Omdat men niet is aangesloten bij een in- of verkooporganisatie bepalen Katy en Erwin het assortiment helemaal zelf. Dat resulteert in een verrassende variëteit.

Whisky is een speerpunt in de winkel. Een grote wand met meer dan 500 soorten uit alle windrichtingen. Van de meest bekende whisky’s tot aan zéér exclusieve / gelimiteerde bottelingen vinden hun weg naar de consument. Belfort Drankenboetiek blijft steeds op zoek naar de allermooiste stijlen.

Ze hebben meer dan 100 proefflessen staan, zodat je zelfs letterlijk de sfeer en smaak kunt proeven! Mochten ze onverhoopt iets niet in het assortiment hebben, dan proberen ze het voor je te bestellen. Top service noemen wij dat!

Naast de enorme whisky collectie kun je er ook terecht voor allerlei andere binnenlandse als ook buitenlandse gedistilleerde dranken. Van (koffie)likeuren, gins, rum, (kruiden)bitters, jenevers, cognacs tot aperitieven. Maar ook wijnen en diverse (lokale) bieren hebben een mooi plekje in de winkel. Ook voor speciaal glaswerk, non-alcoholische dranken en mixers kun je er terecht.

Ga eens langs voor een praatje en een deskundig advies en doe Katy en Erwin de groeten van ons (of neem vast een kijkje in de Webshop).

 
 
Bruges Whisky Company

Bruges Whisky company

Sint Amandsstraat 27
8000 Brugge België
Tel +32 (0)50 666 099

Na honderden jaren (de Schotten zijn al geruime tijd geleden uit Brugge vertrokken) vloeit er sinds enige tijd weer spirit uit distilleer ketels in Brugge. Geïnspireerd geraakt na het proeven van heel veel whisky’s (met als doorslaggevende knaller Springbank) besloot Thibaut De Meyer in 2018, samen met zijn vader Peter, de ‘Bruges Whisky Company‘ op te richten en zelf te gaan stoken.

Wij hebben de ontwikkelingen vanaf het begin gevolgd. Het verhaal van deze jonge ondernemer, de gedrevenheid en bevlogenheid van deze mannen én de geur, smaak en afdronk van hun prachtige producten hebben ons tot ware Bruges fans gemaakt.

 
 

Op deze plaats worden de gegevens van uw organisatie getoond. U levert de gewenste tekst aan Whisky Club de Kempen, inclusief een foto/afbeelding die zal worden getoond. Daarnaast nemen we de volgende actieve links op:

  • Contact
  • Website
  • Facebook
  • Op deze site*
Wij worden partners en maken er samen iets moois van.
 
*U krijgt prominente verwijzingen op onze website. Uw evenementen / nieuwe ontwikkelingen worden door ons gepromoot. Waar nuttig en relevant zullen artikelen, nieuwsberichten, forum mededelingen etc, naar uw organisatie worden gelinkt.

Uw organisatie hier?

whisky lub de kempen

Neem vandaag nog contact op!

Voor alle duidelijkheid: wij hebben geen enkel commercieel belang. Wij zijn enorme whisky liefhebbers met een focus op Whisky’s en Spirits van Belgische en Nederlandse bodem. Het zou fantastisch zijn als u met ons een partnerschap aan zou willen gaan.

Neem contact op met Whisky Club de Kempen

Vriendschap

Kennisdeling

plezier